AKUAMARİN TAŞI / AQAMAR TAŞI / AQUAMARİNE

Aquamarine, Akuamarin taşı, sinirleri yatıştırıcı özelliğe sahiptir. Aynı zamanda kullanan kişiye içsel rahatlık sağlar.

Huzur, mutluluk, neşe ve aşk duygularının yoğunluğunu artırır.

Akciğerlere ve solunum yollarına iyi gelir. Yaratıcılık gerektiren işlerle uğraşıldığında ilham verir.
Son dönemlerde hafızayı güçlendirdiği iddia edilmektedir.

Beden ve zihin ilişkisini güçlendirerek, sezgileri kuvvetlendirir.

Bereket ve uğur taşıdır.

Cesaretinizi ve inancınızı yitirdiğiniz ve vazgeçme aşamasına geldiğiniz anlarda akuamarin sizi yüreklendirir ve kendinize olan güveninizi yeniler.

Eğer iyi yaptığınız işlerde bile kendinizin yetersiz kaldığına inanan mükemmeliyetçi bir yapıya sahipseniz; akuamarin sizin manen tatmin olmanızı sağlayacak şekilde görüşünüzü genişletir; kendi değerinizi farketmenizi sağlar.

Farkındalığı artırır.

Kendine güveni artırır. Tembellik eğilimini geçirir.

Kendisini taşıyan kişileri negatif enerjilere karşı korur.

Psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir.

Taşıdığı özellikler dolayısıyla strese ve gerginliğe karşı kullanılabilecek en uygun taşlardan biridir. Bunda mavi renginin önemi de büyüktür.

Zihinsel ve bedensel gevşeme sağlar. Aşırı sinirli, gergin ve heyecanlı bir yapıya sahipseniz akuamarin daha huzurlu olmanızı sağlayacaktır.

Zihnin ve düşüncelerin berraklaşmasını sağlar.

Solunum yolları rahatsızlıklarına, boğaz ağrılarına, astım, bronşit ve tirotid bezi rahatsızlıklarına iyi gelir.

Fiziksel Etkileri: Akuamarin taşı adını Latince deniz suyu anlamına gelmekte olup renginden dolayı bu ismi alımıştır. Solunum sisteminin düzenli çalışmasını sağlar, akciğerler için şifadır. Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını destekler. Astım ve bronşite iyi gelir. Kalp, kaslar ve sinir sistemine rahatsızlıklarına, hipofiz ve troid bezleri, nezle, sinir uçları iltihabı, göğüs iltihabı, göğüs kanseri, göz yaşarması, kabakulak, karaciğer (genel), deri alerjileri, diş ağrısı, diş iltihabı, anjin, bademcik iltihabı, boğmaca, boyun ağrısı, aids, lösemi, şiş eller ve saraya iyi gelir. Lenf sirkülasyonunu rahatlatır. Damar tıkanıklığı, kemiklerin güçlendirilmesi ve unutkanlık için faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Tansiyon dengeleyicidir. Alkol, sigara ve madde bağımlılığı tedavisinde kullanılır. Hormonları dengeler ve büyümeyi düzenler.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Taş değil vitamin deposu mübarek.

Unknown dedi ki...

Gerçeğinin değeri nedir acaba

GÜNÜN TAŞI: SİGULİT

Sugilit kristali, kişinin hem fiziksel hem de ruhsal yönden yeniden doğmasını sağlar. Tanrısal sevginin ve bilgeliğin taşıdır. İç dünyanızda tanrısallığı keşfederek güven ve cesaretle dolar, derin bir ruhsal saflığa ulaşarak daha önce yaşamadıklarınızı keşfedersiniz. Bunun ardından ise teslimiyet gelir.

Detaylı bilgi: http://goo.gl/kbWwEv