ZÜMRÜT / EMERALD / SMARAGD

Dünyanın en kıymetli taşlarından biri olan Zümrütler mitlerin ve efsanelerin taşıdır. Geçmişte Şeytanın Cennet'den kovulurken alnından düşen taşın ve Kutsal Kadeh'deki taşın da Zümrüt olduğu söylenir. Renginin yeşil olması nedeniyle bu taşın yağmur yağdırdığına inanılırdı.

Beden-ruh-zihin için tonik vazifesi görür ve kuvvetli bir duygusal dengeleyicidir. Bolluk, sevgi, iyilik, sakinlik, denge ve sabır unsurlarını içerir. Zümrüt’e kimi yerlerde "Koşulsuz Aşk Taşı" da denmektedir. Sevgililerin birbirlerine verebilecekleri en iyi armağan olarak görülür. Bazı Islam ülkelerinde Zümrüt’ün var olan koruyucu tılsım gücünü bazı ayetler okunarak daha da güçlendirildiğine de rastlanmıştır.

Arkadaşlık, evlilik ve aile bağlarını güçlendirir.

Başarı ve doyum duygularını belirginleştirir. Yetersizlik duygusundan kurtarır ve yaşama karşı duyulan minnet duygusunu güçlendirir.

Kişiye sevgi duygusu verir. Yaşama sevincini artırır.

Bağışıklık sistemini, sinir sistemini, kalbi, ciğerleri ve böbreği kuvvetlendirir.

Fiziksel Etkileri

Göz ağrılarını giderir ve görme gücünü yükseltir. Baş dönmesini önler, sara hastalığına iyi gelir. Kalp hastalıklarının tedavisinde yardımcı olur. Kan dolaşımını düzenler. Böbrek hastalıklarının tedavisinde yardımcı olur. Ciğerleri ve böbreği güçlendirir. Kanı temizler. Bağışıklık ve sinir sistemini güçlendirir. Davranış bozukluklarının tedavisinde, duygusal karışıklık ve ruhsal çöküntü tedavisinde kullanılır. Kadın ve erkekte üretkenliği arttırır.



Hiç yorum yok:

GÜNÜN TAŞI: SİGULİT

Sugilit kristali, kişinin hem fiziksel hem de ruhsal yönden yeniden doğmasını sağlar. Tanrısal sevginin ve bilgeliğin taşıdır. İç dünyanızda tanrısallığı keşfederek güven ve cesaretle dolar, derin bir ruhsal saflığa ulaşarak daha önce yaşamadıklarınızı keşfedersiniz. Bunun ardından ise teslimiyet gelir.

Detaylı bilgi: http://goo.gl/kbWwEv