TURMALİN / TORMALİN / TOURMALİNE

Pembe, kırmızı, yeşil, kahverengi, turuncu ve tüm bu renklerin çok sayıdaki tonlarında bulunmaktadır. Renk turmalinin en önemli özelliğidir. Neredeyse doğadaki tüm renklere sahip olmakla birlikte bazı turmalinler birden fazla renge de sahip olabilir. . En kıymetli türü Paraiba Turmalin’i olarak adlandırılan mavi renkte olanıdır. Eski bir Mısır efsanesine göre turmalin, dünyanın merkezinden itibaren yaptığı uzun yolculuk sırasında gökkuşağından geçmiş ve gökkuşağının tüm renklerini almıştır.


İsmi bir Singhalese kelimesi olan “tura mali” den gelmekte olan turmalinin sertlik derecesi 7- 7,5’ tir. Değerli turmalin madenleri başlıca Brezilya ve Afrika’da bulunmaktadır. Bu nedenlere ek olarak Tanzanya, Nijerya, Kenya, Madagaskar, Mozambik, Afganistan, Pakistan, Sri Lanka’da bulunmaktadır.

Pembe turmalin; neşe ve sevgi verir. Mavi Turmalin; iletişimi kuvvetlendirir, duygusal arınmaya yardımcı olur. Siyah turmalin; negatifliğe karşı korur, canlılık verir. Yeşil turmalin; yaratıcılığı geliştirir, bolluğu, bereketi ve merhameti arttırır. Koyu pembe turmalin; aşk ve bağlılığı arttırır, güçlendirir. Sarı turmalin ise; zekâyı kuvvetlendirir, manevi farkındalığı arttırır.
Denge ve uyum sağlar.
Kişinin amaçlarına odaklanmasını sağlar.
Kişinin bağımlılıklarından ve kendisini içsel olarak yıpratmasına neden olan beklentilerinden kurtulmasına destek olur. Böylece kişi kendini olayları yargılamaktan uzak tutarak içsel dinginliği koruyabilir.
Kişiye dinginlik vererek daha geniş görüşlü olmasını sağlar ve böylece duygusal iniş çıkışları dengeler.

Hiç yorum yok:

GÜNÜN TAŞI: SİGULİT

Sugilit kristali, kişinin hem fiziksel hem de ruhsal yönden yeniden doğmasını sağlar. Tanrısal sevginin ve bilgeliğin taşıdır. İç dünyanızda tanrısallığı keşfederek güven ve cesaretle dolar, derin bir ruhsal saflığa ulaşarak daha önce yaşamadıklarınızı keşfedersiniz. Bunun ardından ise teslimiyet gelir.

Detaylı bilgi: http://goo.gl/kbWwEv