YILAN TAŞI

Yılan taşının 20 ye yakın farklı çeşitleri bulunmaktadır. Yılan taşı doğada fazla miktarda bulunur. Akrep ve yılan sokmalarında tedavi edici bir taş olarak kullanılır. Yılan taşı Mısır uygarlığından beri kullanılmaktadır. Günümüzde doğal ortamlarda sıkça rastlayabilir ve yılan derisine benzerliği ile de dikkatimizi çekebilir.

Yılan taşının isminin bu şekilde anılmasının nedeni dış görünümünün yılan derisine benzemesinden kaynaklanıyor. Bu sebepten dolayı böcek sokmaları gibi durumlarda yılan taşının şifalı etkilerinden faydalanılıyor. Ayrıca bazı romatizma rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılır. Bu taşı ağrılı yerlere sarmak gerekiyor. Diğer adı sempatin olan bu taş, rengi ve billur yapısı farklı ve çok türü olan minerallerin başkalaşmasıyla oluşan bir kaya türüdür.

Her taşın kendine özgü bir dili vardır. Yılan taşı böcek, akrep ve yılan sokmalarının iyileştirici etkisini gösterir. Eski uygarlıklarda taşların şifalıklarından faydalanılır ve günümüze kadar devam etmektedir. Yılan taşı görünüm ve yılan derisine benzerliği sebebiyle bu ismi almıştır. Diğer yandan cerahatlerdeki biriken irini akıtmak için kullanılan bir taştır.

GÜNÜN TAŞI: SİGULİT

Sugilit kristali, kişinin hem fiziksel hem de ruhsal yönden yeniden doğmasını sağlar. Tanrısal sevginin ve bilgeliğin taşıdır. İç dünyanızda tanrısallığı keşfederek güven ve cesaretle dolar, derin bir ruhsal saflığa ulaşarak daha önce yaşamadıklarınızı keşfedersiniz. Bunun ardından ise teslimiyet gelir.

Detaylı bilgi: http://goo.gl/kbWwEv