AGAT / AKİK / AGATE / ACHAT

Stres üzerine oldukça etkilidir. Sinirleri yatıştırır. Hoşgörülü olmayı, iyimserliği ve kendine güveni sağlar. Bağırsak tembelliğini giderir. Göz yorgunluklarında, göz kapaklarına uygulanması tavsiye edilir.

Canlılık veren enerjisiyle, kendinizi sıkıntılı ve kötü hissettiğiniz anlarda olayların iyi yönünü de görmenizi sağlar. İnsanların olumsuzluklarından kolayca etkileniyorsanız akik size iyi gelecektir.

Kendisini taşıyan kişiye güç, keyif ve iyimserlik hissi verir. Ceplerinde bu taşı taşıyan çocukları olumsuz duygulardan ve münakaşalardan uzak tutar.

Dünyevi başarıyı simgeleyen akik, negatif enerjiye karşı koruma sağlar ve tükenmiş olan cesareti canlandırır. İş adamlarının bu taşı, özellikle belin altında (cepte veya yüzük olarak olabilir) taşımaları faydalı olacaktır. Özellikle yüzük olarak kullanıldığında, kişinin kendisine güvenini artırır.

Kırmızımsı turuncu renkteki akikler (Carnelian) fiziksel canlılığı artırarak tembelliği giderir. Yaşanılan ana yoğunlaşma isteğini güçlendirir.

Mavi renkli olan akikler nazara karşı etkilidir. Ayrıca; sadece rengiyle bile kişinin içini ferahlatan mavi akik, konuşma güçlüğü çekenler için faydalıdır.

Mavi dantelli akik taşı; sosyal ortamlarda gereksinim duyulan serinkanlılık ve öz güven duygularını güçlendirir. Konuya yoğunlaşmaya ve konuşmaya yardımcı olur. Sinir bozukluklarını yatıştırır ve topluluk önünde yapılacak konuşmalarda duyulan heyecanı giderir.

Yosun akik, insanın içini koşulsuz sevgi ile doldurur ve kişinin ruhsal gelişimine yardımcı olur.

Güçlü ve erkeksi bir enerjiye sahip olan akik, cinsel organlar ve cinsel güç için faydalıdır.

Bedenin gerginlik olan kisimlerine sıcaklık hissi verir ve gerginliği azaltır.

Fiziksel etkileri:

Metabolizmanın sağlıklı çalışmasını sağlar. Üriner sistem için şifadır. Bedendeki gazları, ağrıları giderir. Erkekte erkeklik bezini, kadında yumurtalıkları korur. Bedenin gerginlik olan kısımlarına sıcaklık hissi verir ve gerginliği azaltır. Cilt hastalıklarına karşı etkilidir. Damarları kuvvetlendirir. Hamilelikte hem anne hem de bebeğin sağlığı için faydalıdır ve bu süreç içerisinde kullanılması özellikle önerilir. Kemik ve diş yapısının korunmasında ve cinsel organlar,cinsel güç için faydalıdır. Baş ağrısına iyi gelir, tansiyon düşürür, günlük stresi atar, aklı ve vücudu güçlendirir. Genel korkular, epilepsi, uyur-gezerlik, zehirlenme gibi rahatsızlıklarda kullanılır. Baş dönmesi ve ateşli enfeksiyonlara iyi gelir.Yorgun gözler üzerine konulabilir. Ağız kokusu ve diş sarılığından korur. Kan dolaşımını kolaylaştırır. Böbreği kuvvetlendirir.

Şifalı taşlar arasında agat taşı özellikleri, bakımından konuşma yeteneğini güçlendirmesi yanı sıra anti sosyal davranışlardan kişileri koruduğuna inanılır. Uzun bir ömür ile mutluğu temsil eder. Agat taşının faydaları yararları arasında gün içerisindeki stresten korunmayı ve stresin atılmasına yardımcı olduğu inanışı oldukça fazladır. Adını sicilyada bulunan nehirden almasına rağmen agat olarak türçeye geçmiştir. Çubuk agat taşı, yurt dışına ülkemizden gönderiliyor. Taşların şifalı etkileri bir çok insan tarafından bilinmemekle, çok kişi ise böyle etkilere inanmamaktadır. Tesbih kolye olarak fiyatı uygun şekilde temin edilebilmektedir. Dikkat edilmesi gereken markasız ve kalitesiz ürünlerin alınmamasıdır.

Agat taşı faydaları arasında tansiyon sorununa karşı etkile şekilde kullanılmaktadır. Üriner sistemin sağlıklı çalışmasına etki eder. Cesaret verici etkisiyle güçlülük duygusunun artmasına neden olur. anlatılanların ışığında agat taşı nedir, sorusuna yanıt vermeye çalıştık.
Şifalı taşların yararlı etkilerini elde etmek için kullanılan materyallerin temizliğine dikkat etmek önemli bir konudur. Tespih gibi elden ele dolaşabilen ürünlerde temizlik daha ön plana çıkmaktadır.


http://derdedevataslar.blogspot.com/2012/10/kirmizi-yilan-derisi-akik.html

Hiç yorum yok:

GÜNÜN TAŞI: SİGULİT

Sugilit kristali, kişinin hem fiziksel hem de ruhsal yönden yeniden doğmasını sağlar. Tanrısal sevginin ve bilgeliğin taşıdır. İç dünyanızda tanrısallığı keşfederek güven ve cesaretle dolar, derin bir ruhsal saflığa ulaşarak daha önce yaşamadıklarınızı keşfedersiniz. Bunun ardından ise teslimiyet gelir.

Detaylı bilgi: http://goo.gl/kbWwEv