GÜNEŞ TAŞI ve FAYDALARI

Güneştaşı, Sunstone, Güneş taşı Nedir? Güneştaşı Taşının Özellikleri:

Ender taşlar arasında olan turuncu ışıltılara sahip harika bir taştır.

Güneş taşı ne işe yarar ;

Güneş taşı bu ismini yapısal bakımdan güneşe benzemesinden dolayı almıştır. Yakın zamana kadar bu taş pek fazla bilinmemekte ve kullanılmamaktaydı. Bu taşın ortasında ışık parlaması yoğundur ve bu parlama taşın kenarlarına doğru azalmaktadır. Güneş taşının çeşitli renkleri mevcuttur. Başlıca bilinen ve görülen taş renkleri kahverengi karışımı, kızıl kahve, metalik turuncudur. Yapısal olarak şeffaf bir yapıdadır. Güneş taşı dünyanın çeşitli bölgelerinde bulunan ve çıkarılan bir taştır. Bu taşın başlıca çıkarıldığı ülkeler ABD, Hindistan, Rusya, Madagaskar, Rusya, Çin, Norveç ve Kanadadır. Güneş taşının, bir çok doğal taşta olduğu gibi insan üzerinde bazı etkileri mevcuttur.

Güneş taşı faydaları ;

Güneş taşı kalbi koruyan bir taştır. Kalp rahatsızlıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Bel omuz ve sırt ağrılarını hafiflettiği ve bu bölgelerde oluşan rahatsızlıkların iyileşmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Kan dolaşımını düzenler ve bu sistemdeki rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olur. Karaciğer, safra kesesi ve bağırsakların koruyucu kalkanıdır ve bu organlarda oluşan rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olduğu bilinmektedir. Strese karşı en etkili olan taşlardandır. Kötü enerjiyi toplayarak içerisine hapseder. Yaşama sevincimizi arttıran bir taştır. Her şeyin olumlu taraflarını görmemize yardımcı olur ve hayata bakış açımızı olumlu hale getirir. Bu taşı kullanan kişiye, diğer insanların güven duygusunun artmasına yardımcı olan nadir taşlardandır.
Güneş taşı nasıl temizlenir ;
      
Güneş taşının etkisini arttırmak için temizlenip,arınması yapılarak kullanılması gerekmektedir. Güneş taşının temizliği akan su altında 5 dk yıkanarak veya sirkeli suyun içinde veya tuzlu suyun içinde 10 dk bekletilerek yapılabilmektedir. Ayrıca güneş taşının temizliği güneşte veya toprakta(saksı toprağı olabilir) 1 gün süreyle bekletilerek de yapılabilir. Güneş taşından yapılmış takıları ise sirkeli suyla veya tuzlu suyla ıslanmış bir bezle 5 dk kadar silip hemen kurulayarak temizliğini yapabilirsiniz.

Doğal taşların faydaları vardır. İnsan oğlu bu, doğal taşların etkilerini dünyada var olduğundan beri kullanmıştır. Öncelikle şunu belirtmeliyim her şeyin başında inanç gelmektedir. Her konuda fayda görmek istiyorsanız o iş hakkında inançlı olmalısınız. Eğer doğal taşların etkileri hakkında olumsuz düşünceniz varsa bir taş parçası mı bana iyi gelecek diye düşünürseniz o küçümsediğiniz şeyin faydasını göremezsiniz.

Bu taşları kullanmaya başladığınızda inşallah bu taş benim bu hastalığıma iyi gelecek diye kullanacaksınız sadece taş olarak değil her türlü kullandığınız şifa kaynaklarını da aynı düşünceyle kullanacaksınız ve inşallah faydasını bulacaksınız.

Ancak şunu da belirtelim bu doğal taşlar sihirli bir değnek değildir taşı kullandınız bu hastalığınız kesin geçecek diye beklememek gerekir. Çünkü hiçbir hastalığın çözümü kesin değildir hep olmama ihtimali vardır. Örnek verecek olursak kanser tedavisi gören herkes kemo terapiye girer. Kanser hastalarının tedavisi kemo terapiyle ve çeşitli ilaçlarla yapılır ancak herkes kesin olarak kurtulmaz kimisi için yapılan bu tedavi olumlu olur ve hastalıktan kurtulur şifa bulur, kimisi ise şifa bulamaz. Rabbimiz bir derde bin derman verdik buyurmaktatır. Az önceki örnekte de belirttiğimiz gibi kurtulan kişinin dermanı o tedavi olmuştur kurtulamayanın ise dermanı başka tedavilerdedir. Şifa Allah’tandır.

Taşların faydaları bilimsel olarak bilindiği ve tedavilerde kullanıldığı gibi dinimizde de bazı taşlara işaret edilmiştir. Bu zümrüt, inci ve mercan taşı taşlar rahman suresinde geçer Rabbimiz nimetlerinden bahseder. Bir başka  ayette de cenneti bu taşlarla süslediğini belirtir. Akik taşı ve turkuaz hadislerde övülen bir taştır. Özellikle akik taşını peygamber efendimiz bizzat kullanmış ve ümmetine de tavsiye etmiştir. Akik taşı kullanmak sünnettir. Kısacası doğal taşlar şifa vesilesidir faydaları vardır bu bir gerçektir ancak herkese iyi gelecek sihirli bir değnek  gibi herkesi hemen iyi edecek diye bir şeyde yoktur. Bu taşlardan şifa bulan insan çoktur şifa bulamayanlar da çoktur. Bizim kul olarak görevimiz Rabbimizin bize sunduğu şifa kaynaklarını deneyerek bize iyi gelecek şifa kaynağını bulmaktır.

Hiç yorum yok:

GÜNÜN TAŞI: SİGULİT

Sugilit kristali, kişinin hem fiziksel hem de ruhsal yönden yeniden doğmasını sağlar. Tanrısal sevginin ve bilgeliğin taşıdır. İç dünyanızda tanrısallığı keşfederek güven ve cesaretle dolar, derin bir ruhsal saflığa ulaşarak daha önce yaşamadıklarınızı keşfedersiniz. Bunun ardından ise teslimiyet gelir.

Detaylı bilgi: http://goo.gl/kbWwEv