TAKI TUTKUNLARININ GÖZDESİ ŞİFALI TAŞLAR

Sevgi, cesaret ve şans verdiği, kolesterolü dengelediği öne sürülen doğal taşlara yoğun ilgi var

Doğal taşlar son yıllarda takı ve aksesuar kategorisinde kendine daha çok yer buluyor. Görüntüleri kadar nitelikleri de bir o kadar harika olan bu taşların türüne göre negatif enerjiden insanları koruduğuna ve zihinsel konsantrasyon sağladığına inanılıyor. Tarihi Kemeraltı Kızlarağası Hanı’nda gümüş ve doğal taş yapımı kolye ve yüzük satan Truva’nın işletme sahibi Hüseyin Çevirgen, “Kadınlar artık daha çok imitasyon, cam, bujiteri ve plastik takıların yerine göz alıcı renklerle vitrinleri süsleyen ve sağlık açısından çok sayıda faydası olduğu söylenen akuamarin, akik, amazonit, kehribar, firuze, malakit ve turkuaz gibi taşları tercih ediyor” dedi.

Son zamanlarda kadınların artan ilgisiyle birlikte doğal taşlar seyyar tezgahlar da bile satılmaya başladı. Taşına göre 5 liradan 5 bin liraya kadar ulaşan fiyatları olduğunu dile getiren Çevirgen, doğal taşları anlattı. Çevirgen, “Kehribar, ruhsal sağlığı korur, melankolik ruh halini önler, negatif enerjiyi pozitif enerjiye çevirir ve rahatlama hissi verir. Akuamarin, gereksiz düşüncelerden arınmak ve bir noktaya odaklanmak için yararlıdır. Akik, şarta bağlı olmayan sevgi verir. Sedef, baş dönmesi rahatsızlığını giderir” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

GÜNÜN TAŞI: SİGULİT

Sugilit kristali, kişinin hem fiziksel hem de ruhsal yönden yeniden doğmasını sağlar. Tanrısal sevginin ve bilgeliğin taşıdır. İç dünyanızda tanrısallığı keşfederek güven ve cesaretle dolar, derin bir ruhsal saflığa ulaşarak daha önce yaşamadıklarınızı keşfedersiniz. Bunun ardından ise teslimiyet gelir.

Detaylı bilgi: http://goo.gl/kbWwEv