LAPİS LAZULİ / LAZUL TAŞI

Lapis Lazuri Taşı / Lapis Lazul Taşı, zihinsel temizlik veren bir taş olarak tanınmaktadır.
En büyük özelliği hafızayı güçlendirmek ve kendisini kullanan kişiye kendine güven hissi veren bir taştır. İletişim gücü artırır ve sosyal korku durumlarını ortadan kaldırır.
Kemik yapısını güçlendirir ve tiroid bezleri hareketliliğini etkiler ve tansiyonu dengeler.
Depresyon ve ağır üzüntüleri yatıştırmak için kullanılan, göktaşı olarak bilinen bir şifalı taştır.

Lapis Lazuli Nedir?

Lapis lazuli veya laciverttaşı, çok eski çağlardan beri mücevher olarak kullanılan bir taş türü. Koyu mavi renkte, yarışeffaf-opak niteliğinde, özellikle Antik Mısır’da Firavunlar tarafından çok önem verilmiş kıymetli bir taştır.
Lapis lazuli bir mineral değil, kayadır. Çünkü birkaç mineralden oluşmuştur. Gerçek bir mineral olabilmesi için sadece bir mineral türünü içermesi gerekirdi.

Lapis Lazuli Faydaları

Küçük çocukları korkularından ve solunum yolu hastalıklarından uzak tuttuğu için Çocuk taşı da denir. İskeleti kuvvetlendirir, tiroid bezlerini harekete geçirir. Tansiyon ve kaygıyı azaltıcı, canlandırıcı etkisi vardır. Zihinsel açıklık ve aydınlanma için kullanılır. Yaratıcı ifade, fiziksel yetenekler ve iletişim yeteneğini kuvvetlendirir.

Lapis taşının fiziksel etkileri

Küçük çocukların solunum yolu hastalıklarından korunmasını sağlar.
Kemikleri kuvvetlendirir.
Tiroid bezlerini harekete geçirir.
Tansiyonu düzenler.
Fiziksel yetenekleri ve iletişim yeteneğini kuvvetlendirir.
Hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın, hergün kullanılması durumunda onu taşıyan kişi artık taşın gücüne alıştığı için etkisi azalır. Bu nedenle kullanımında dikkat edilmedilir.
Lapis Taşının metafiziksel ve psikolojik etkileri
Dikkatli kullanılması gereken bir taştır. Yaydığı enerji, hassas kişilerde baş dönmesine neden olabilir. Kararlı ve etkili enerjisiyle, görmezden geldiğiniz olaylara bakmanızı sağlar. Ruhunuzun hakikate ulaşma arzusunu kuvvetlendirir.
Akılcı olmayan düşünceleri netleştirir ve düşüncelerinize yoğunluk kazandırır.
Küçük çocukları korkularından uzaklaştırır.
Kaygıyı azaltır ve kişiyi canlandırır.
Zihin açıklığı ve aydınlanma amacıyla kullanılır. Derin düşünceye yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

GÜNÜN TAŞI: SİGULİT

Sugilit kristali, kişinin hem fiziksel hem de ruhsal yönden yeniden doğmasını sağlar. Tanrısal sevginin ve bilgeliğin taşıdır. İç dünyanızda tanrısallığı keşfederek güven ve cesaretle dolar, derin bir ruhsal saflığa ulaşarak daha önce yaşamadıklarınızı keşfedersiniz. Bunun ardından ise teslimiyet gelir.

Detaylı bilgi: http://goo.gl/kbWwEv