KANTAŞI / HELYOTROP

“Kantaşı” / “Kan Taşı“, “Şifalı Taşlar” arasında yeşil ve kırmızı renk skalasında yer alır.
Pozitif düşünce üzerine çok etkili bir taştır.
Mutluluk, kendine güven, stres azaltıcı, depresyon üzerinde etkili bir taştır. Geçmişten günümüze şans taşı olarak bilinir.
Bunun yanında özellikle “negatif enerji” “ruhsal durum” üzerinde şifalı etkiye de sahiptir.
Kullanan kişinin üzerindeki sıkıntıları atmasına yardımcı olur
Zayıflık ve cesaretsizlik duygularını ortadan kaldırır
Kullanan kişinin kendisi ile ilgili hissedeceği kuşkuları ortadan kaldırır
Hafızayı güçlendirir
Duygusal ve zihinsel dengeyi korur
Parayı simgeleyen bir taş olduğu söylenir.

Zaman zaman helyotrop olarak da anılan kantaşı, üzerinde kırmızı yeşil olan mat, koyu yeşil kadıköy taşıdır. Üç köşeli kristal yapısıyla kuvars ailesinin üyelerindendir. Şifalı taşlar arasında; kırmızı, yeşil renk sıkalasında yer alır.

Kan Taşı Psikolojik Etkileri:

Kan taşı, hiç bitmeyecek gibi görünen sorunların ortasında ümitsizliğe kapıldığınızda dayanma gücünüzü arttırır.
Mücadele fırsatlarını farketmenize, zayıflık ya da cesaretsizlik duygularını gidermenize yardım eder.
Bu taşı kendinizle ilgili kuşkularınızı yok etmek için kullanabilirsiniz.
Zihninizi karmaşık düşüncelerden ayırarak meditasyon için zemin ayarlar
Spor karşılaşmalarında destek veren bir enerjisi vardır ve sporcular tarafından çok tercih edilir. Kişinin kendi içinde ki öz benlik saygısını ve dengesini sağlar. İlişkilerde arada ki tüm negatif enerjileri temizleyerek dostluk duygularını yeniler yada aşkta romantizmin yeniden kazanılmasına yardımcı olur. Zihinsel yetenekleri geliştirir. Tehlikeli ve stresli durumlarda zırh etkisi yapar ve korur. Denge taşı da derler. Tükenmiş enerjileri canlandırır, yaşama sevinci verir. Gece yastık altına konarak huzursuz ve kabus dolu geçen geceleri yok eder, huzurlu bir uyku verir. Konsantrasyonu arttırır.

Bedensel Etkileri :

Öncelikle kalp ve kan dolaşımı için çok faydalı bir mineraldir. Lösemi gibi kan hastalıklarında şifa amaçlı kullanılır. Lenf bezlerini güçlendirir ve kanı temizler. Bağışıklı sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı dayanıklılık sağlar. Akciğerleri temizler, krampları çözer siyatik, varis gibi ağrıları çeker. Kadınların menopoz ve ay hallerin de spazmları çözen ve sıkıntıları, ağrıları almaya yardımcı olan bir taştır. Bu nedenle ağrı taşı da denir. Demir eksikliği için özellikle hamilelikte kullanılması önerilir. Fiziksel olarak gücü arttırır.

Hiç yorum yok:

GÜNÜN TAŞI: SİGULİT

Sugilit kristali, kişinin hem fiziksel hem de ruhsal yönden yeniden doğmasını sağlar. Tanrısal sevginin ve bilgeliğin taşıdır. İç dünyanızda tanrısallığı keşfederek güven ve cesaretle dolar, derin bir ruhsal saflığa ulaşarak daha önce yaşamadıklarınızı keşfedersiniz. Bunun ardından ise teslimiyet gelir.

Detaylı bilgi: http://goo.gl/kbWwEv