Özellikle soyu tükenmiş çam ağacından oluşan reçinenin fosilleşmiş halidir. Taş olarak bilinir ama reçinenin taşlanması sonucu oluşmuştur. Çok yumuşak ve çok hafiftir. Özellikle ısıtıldığı zaman elektriksel ve manyetik özelliği açığa çıkar.
"MALEZYA KEHRİBARI" Yaydığı sıcaklık enfeksiyonun yayılmasını önlediği ve soğuk algınlığını önlediği için, genelde boyunu çevresine takılır. Oldukça pahalı bir taş olduğundan, genellikle küpe gibi ufacık parçalar halinde satılırlar. Amber aşırı saydamdır. Bünyesinde bulunan kalıntılar nedeniyle oldukça hareketlidir.
Başlıca iki çeşidi vardır. İlki kırmızımsı sarı veya içinde kırmızı bulunan sarı yani kehribar rengindedir. Bünyesinde böcek görünümlü ipliksi maddeler ve hava kabarcıkları bulunur.
İkiside donuk sarı renktedir. Bedenle teması halinde vücuda sıcaklık yayar. Ayrıca saydam olmayan cinsi de bulunmaktadır. Gerçek kehribarın en önemli özelliği yakıldığında etrafa çam kokusu yaymasıdır. Taklit kehribar, plastik, cam, sentetik çam sakızından imal edilir. Bedenin dokunduğu kısımda terlemeyle karışık kaşıntı oluşturur.
Amber Faydaları
Yaşamın bir yük olduğunu düşündüğünüz ve sorunlar altında ezildiğinizi hissettiğiniz anlarda, şifa yüklü enerjisiyle sizi canlandırır.
Boğaz ve tiroid bezi enfeksiyonlarında tedavi etme özelliği vardır.
Roma devrinde Kehribar, guatr tedavisinde kullanılmıştır. Günümüzde de bu yöntem çok yaygındır.
Ağrıyan yere koyulduğunda ağrıları hafifletir. Kullanılan kehribarın ağrıyan yerin büyüklüğüyle orantılı olması, etkisini arttırır.
Soğuk algınlığı, astım, bronşit ve alerji tedavisi için boyun bölgesinde kullanılır.
Sol elde oynandığında bedenin elektrik yükünü toplar. Elektrik yükünü azalttığı için depresyona karşı etkilidir.
Günlük olağan yaşantınızla, zihinsel ve ruhsal gelişiminiz arasındaki dengenin kurulmasını sağlar.
Para getiren bir taş olduğuna inanılır ve bu sebeple kasalara konur.
Takıntılara karşı iyi gelir.
Böbrek, mesane ve dalağı temizler, sağlıklı çalışmasını sağlar.
İlk bakışı çektiği için nazara karşı korur.
Şakraları olumsuz enerjilerden arındırır.
Akıl ve zekayı uyandırıp harekete geçirip, doğru kararlar vermenize yardımcı olur.
Önemli Not
Kehribarın aslında taş olmadığı; reçine olduğunu söylenir. Evet kehribarın oluşumu reçinedir. Fakat fosilleşmiş olduğundan dolayı bilimsel kaynaklarda, organik kökenli taşlar arasında yer almaktadır.