POZİTİF ENERJİ KAYNAĞI AMETİST TAŞI

Rengi sarı - yeşilden mavi -yeşile değişen feldspat bir taş olan Ametist’in ender de olsa şeffafları bulunabilir. Menekşe yada mor renkli olan kuvars kristali çeşidine Mor yakut yada mor necef adı da verilir.

Bulunduğu çevredeki olumsuz enerjileri temizleyip dönüştüren Ametist taşının odanın herhangi bir yerinde durması bile olumsuz enerjileri toplayıp pozitif enerjiye dönüştürmesi için yeterlidir.

Kişiyi rahatsız eden takıntılı düşünceleri uzaklaştırıcı ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Koyu mor yada çok açık renkli olan ametistler en güçlü enerjiye sahip olan ametistlerdir. Uykusuzluk çekenlerin
ametisti yatmadan önce bir süre elinizde tutun ve sonra yastığınızın altına koyarak yatması önerilir


Enerjisinin odaklandığı kişide uyum ve denge
oluşturur. Yaydığı enerji doğrudan sinir sistemini etkiler. Ancak ciddi bir kişilik bozukluğuna sahip insanlar bu enerjiyle uyuşamayarak, onu rahatsız edici bulabilir.

Pozitif enerjinin diğer bir adı olan Ametist taşı göz hastalıklarına, alerjiye, baş ağrılarına ve kalp rahatsızlıklarına iyi geliyor. Negatif elektrik yükü taşıdığından dolayı; bedendeki fazla elektrik yü- künü toplayarak beyin gücünü yükselten Ametist, strese, migrene, iştahsızlık ve akciğer rahatsızlık- larına iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kan temizleyicidir. Alkoliklere iyi gelir ve kalbi korur.


http://derdedevataslar.blogspot.com/search/label/Amethyst

GÜNÜN TAŞI: SİGULİT

Sugilit kristali, kişinin hem fiziksel hem de ruhsal yönden yeniden doğmasını sağlar. Tanrısal sevginin ve bilgeliğin taşıdır. İç dünyanızda tanrısallığı keşfederek güven ve cesaretle dolar, derin bir ruhsal saflığa ulaşarak daha önce yaşamadıklarınızı keşfedersiniz. Bunun ardından ise teslimiyet gelir.

Detaylı bilgi: http://goo.gl/kbWwEv