KISACA HER DERDE DEVA TAŞLAR

Akik: Stres üzerine oldukça etkilidir. Sinirleri yatıştırır. Hoşgörülü olmayı, iyimserliği ve kendine güveni sağlar. Bağırsak tembelliğini giderir. Göz yorgunluklarında, göz kapaklarına uygulanması tavsiye edilir.

Akuamarin: Kendine güveni sembolize eder. Tiroit bezi üzerinde etkilidir. Solunum yolu hastalıklarında kullanılır. Balgam ve tiroit salgısını düzenler. Hafızayı güçlendirir. Strese karşı korur.

Amazonit (Yeşil Feldispat): Yoğun enerjiye sahip taşlardandır. Özellikle kadın hastalıklarında kullanılır. Ağrıyı azaltıcı etkisi vardır. Uyku problemi olanlara tavsiye edilir.

Ametist: Mekândaki negatif enerjiyi pozitife çevirir. Hafıza gücünü harekete geçirir. Uykusuzluğa iyi gelir. Kişiyi takıntılarından kurtarır. Migren için özellikle tavsiye edilmektedir. Cildi sıkılaştırır; suyuyla yıkanan ciltteki bazı leke ve noktalar giderilebilir.

Ametrin: Auradaki negatifliği ve vücuttaki toksinleri dağıtan güçlü bir taştır. Müstesna bir kan temizleyicidir. Vücuda canlılık verir. Kronik yorgunluk sendromunu tedavi eder.

Aragonit: Fiziki enerjinin düşük olduğu durumlarda ve stresliyken kullanılması tavsiye edilir. Titremeye ve Reynaud hastalığına iyi gelir. Tiki olanlara önerilir.

Aventurin: Neşe taşı da denir. Stresi azaltır, kalbe sükunet verir.

Aytaşı: Duygusal denge taşıdır. Taşıyan kişiye sempati kazandırır. Egoizmden uzak durmayı sağlar. Aytaşı, kadın hastalıklarına karşı da etkilidir.

Dioptaz: Kalp için çok faydalı bir taştır. Yüksek tansiyonun tedavisinde kullanılır. Migren ve baş ağrısına iyi gelir. Mide bulantısını giderir.

Dumanlı kuvars: Doğal radyasyona maruz kalmış kristal türüdür. Karışık duyguların çözümlenmesine faydalıdır. Kabusları sona erdiren, halüsinasyonları ortadan kaldıran bir taştır.

Kalsedon: Huzur verici mavi rengiyle tanınan bir taştır. Tansiyon düzenleyici etkisi çok meşhurdur.

Kaplan gözü: Avuç içinde okşadıkça rahatlatıcı bir etki oluşturur. Başarma azmi ve sebat gücü verir. Duyguları harekete geçiren bir taştır. İnatçılığı azaltır, sahiplenme duygusunu artırır. Astım hastalarının kullanması tavsiye edilir.

Kedi Gözü: Zihni açar, sinirleri gevşetir. Sezgiyi artırır. Negatif enerjiyi engeller ve uzaklaştırır. Baş ağrısına da iyi gelir.

Kehribar: Ağır sorumluluk baskısından kurtarır. Yaşama sevinci verir. Tiroit bezi üzerindeki etkisi dolayısıyla, çok eski zamanlardan beri guatrın tedavisi amacıyla kullanılmıştır.

Rodonit: Geçmişe takıntılı olmaktan kurtarır. Kan dolaşımı üzerinde dengeleyici etkisi vardır. Paniği engeller, sükunet hissi verir. Yara iyileştirici olarak kullanılmıştır.

Turkuaz: İnsanların yaydığı negatif enerjiyi nötralize eder. Kederi giderir.

Yıldız taşı (Aventurin): Açık yürekliliği sembolize eder. Kalbini yeni bir sevgiye açmak isteyenler üzerinde yatıştırıcı etkisi olduğu kabul edilmektedir.

Hiç yorum yok:

GÜNÜN TAŞI: SİGULİT

Sugilit kristali, kişinin hem fiziksel hem de ruhsal yönden yeniden doğmasını sağlar. Tanrısal sevginin ve bilgeliğin taşıdır. İç dünyanızda tanrısallığı keşfederek güven ve cesaretle dolar, derin bir ruhsal saflığa ulaşarak daha önce yaşamadıklarınızı keşfedersiniz. Bunun ardından ise teslimiyet gelir.

Detaylı bilgi: http://goo.gl/kbWwEv